Визнати вуличних котів - частиною екосистеми міста Жовті Води.

Одним з незмінних атрибутів міського життя є безпритульні коти. Голод, холод, людська жорстокість та знущання - кожного дня спіткають чотирилапих, що опиняються на вулиці. Такі коти та собаки викликають роздратування деяких мешканців міста, їх труять та калічать, замуровують у підвалах, викидають на смітники. Нажаль, наше місто також не є винятком цієї сумної статистики. Беручи до уваги досвід багатьох міст України (Дніпро, Київ, Кривий Ріг), які визнали котів частиною екосистеми міста, необхідно і нам стати на захист котів, запезпечивши їм безпечне проживання у місті Жовті Води. Коти в містах жили і будуть жити, питання тільки у нашому ставленні до них. Щоб вуличні коти могли спокійно пережити зиму, грітися у підвалах без ризику бути замурованими, потрібно визнати котів частиною екосистеми міста та надати їм відповідний захист. Разом з цим потрібно приділити увагу гуманному регулюванню чисельності котів, їх стерилізаціі, а також вакцинації, реєстрації . Відповідним рішенням Жовтоводської міськоі ради проголосити котів повноправними співмешканцями, частиною екосистеми міста. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання прибудинкових територій, зробити відповідні доповнення до існуючих актів.

Вимога петиції

1)Визнати безпритульних котів частиною екосистеми міста.

2) Рекомендувати обслуговуючим комунальним установам, ОСББ не створювати навмисних перешкод для виконання котами їх природніх функцій по знищенню гризунів. Запобігати ненавмисній та навмисній ізоляціі котів у підвальних приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварин з місця перебування і позбавляє їх опіки волонтерів.

3)Запезпечити регулювання чисельності безпритульних котів шляхом стерилізаціі з обовязковою вакцинацією .

4)Забезпечити інформування громадян про відповідні положення закону України "Про жорстоке поводження з тваринами", проводити роз'яснювальну роботу з населенням про важливість котів в екосистемі міста.

5)Дозволити встановлення котодомівок волонтерами.

6)Спільно з волонтерами, вести контроль за дотриманням виконання усіх рішень міськоі ради, що стосується безпритульних тварин.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Станом на 16 квітня петицію підписали 107 осіб з 100 необхідних.

Орлова Уляна Олександрівна

7 квітня 2021 р.

До кінця збору підписів залишилось: