Будівництво, модернізація та очищення зливостоків

По вул. Великій Бердичівській поклали новий асфальт, витратили наші кровні, а про зливну каналізацію забули. У мене питання. Скільки прослужить цей асфальт, якщо там стоїть вода?

Далі немалий список: Промавтоматика, Смолянська площа, вулиці прилеглі до ЖДУ ім. І.Франка, до центру зайнятості на Івана Гонти, Бердичівський міст, район Паперової фабрики й вулиця Слобідська, нижня Польова та вулиця Космонавтів.
Найпроблемніші місця:

- перехрестя вулиць Покровського/Грушевського, потоп у цих місцях уже став ледве не візитною карткою нашого міста;

- Житній ринок, де потрібно повністю міняти водопровідні мережі;

- вулиця Хлібна, де зливостоки забиті кульками, папірцями та іншим сміттям з ринку.
Всі зливові води повинні відводитись системою закритих зливостоків в дренажно-зливову каналізацію. Позаяк, щоразу рясна злива виступає яскравим індикатором якості роботи міської влади. Таке враження, що влада міста зговорилась з місцевими СТО, щоб регулярно заїжджали автівки ремонтуватись після гідроудару.
Критикуєш? - пропонуй!

На мою сором’язливу думку необхідно:

1. Збільшити регулярність очищення закритих зливостоків та дренажів (особливо перед великими дощами та грозами)
2. Якщо діаметр труб не дозволяє впоратись з великою кількістю води, то проводити їх заміну, а лише потім асфальтувати дорогу. Не навпаки!
3. Запропонувати громадськості свій варіант вирішення проблеми!

А поки - тримаймося!

Станом на 27 травня петицію підписали 1 особа з 300 необхідних.

Костюк Олег Валентинович

25 серпня 2020 р.