Пільговий проїзд для інвалідів, які на даний момент працюють

30 жовтня Управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради повідомило наступне: “У зв’язку з віднесенням міста Житомира до "червоного рівня небезпеки поширення Covid-19", що передбачає обмеження роботи громадського транспорту, відповідно до рішення виконавчим комітетом міської ради з 02.11.2020 року пільговий проїзд буде доступним лише з 10:00 до 16:00 годин".
Згідно ст. 38-1 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда або дитину-інваліда), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім метрополітену і таксі), а також всіма видами приміського транспорту (частина друга статті 38-1 із змінами, внесеними згідно із Законом N 4213-VI (4213-17) від 22.12.2011). Пільгове перевезення інвалідів здійснюють усі підприємства транспорту незалежно від форми власності та підпорядкування відповідно до Закону України "Про транспорт" (232/94-ВР). Звуження змісту та обсягу права осіб з інвалідністю на пільговий проїзд транспортом не допускається (частина шоста статті 38-1 в редакції Закону N 4213-VI (4213-17) від 22.12.2011).
Враховуючи червоний рівень небезпеки поширення Covid-19 у м. Житомирі просимо надати право на пільговий проїзд у громадському транспорті м. Житомира інвалідам, які на даний момент працюють, без обмеження у часі.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

Станом на 26 листопада петицію підписали 0 осіб з 300 необхідних.

Шатило Надія Валеріївна

20 листопада 2020 р.

До кінця збору підписів залишилось: