Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Облаштування автоматичної системи оплати та обліку пасажирів у маршрутних таксі.

Зібрано 197 підписів з 450

Залишилось 16

Зміна швидкості руху

Зібрано 9 підписів з 450

Залишилось 44

Обов'язкова реєстрація користувачів мобільного зв'язку

Зібрано 5 підписів з 450

Залишилось 25

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Про заборону руху зерновозів вулицями міста Кропивницький.

РАЙКОВИЧ АНДРІЙ ПАВЛОВИЧ

Розглянувши електронну петицію від 12.11.2020 щодо заборони руху великовантажних автомобілів (зерновозів) вулицями міста Кропивницького, повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), дана петиція розглянута 23.11.2020 на засіданні постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів.
У результаті розгляду електронну петицію підтримано та надано наступні доручення:
Головному управлінню житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького опрацювати вищезазначену електронну петицію та винести на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху
в м.Кропивницькому питання щодо можливості встановлення
по вул. Яновського дорожніх знаків 5.31 «Житлова зона» і 5.32 «Кінець житлової зони»;
управлінню розвитку транспорту та зв’язку Міської ради
міста Кропивницького підготувати лист управлінню патрульної поліції
в Кіровоградській області щодо посилення заходів з обмеження руху
по вул. Яновського великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни та дотримання водіями показників швидкості руху, передбачених Правилами дорожнього руху.
В подальшому підняте питання буде перебувати в компетенції Головного управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

В доповнення до раніше наданої відповіді на електронну петицію від 12.11.2020 щодо заборони руху великовантажних автомобілів (зерновозів) вулицями міста Кропивницького Головне управління житлово-комунального господарства повідомляє наступне.
Організація дорожнього руху по вулицях міста Кропивницького здійснюється на підставі дислокацій технічних засобів регулювання дорожнього руху по вулицях міста, яка погоджується управлінням патрульної поліції в Кіровоградській області та затверджується рішенням міської ради.
Враховуючи наявність об’їзної дороги, рух автомобільного транзитного транспорту, в першу чергу великовантажного та великогабаритного, через місто Кропивницький, у тому числі по вул. Яновського, відсутній.
На всіх в'їздах до міста Кропивницького встановлено дорожні знаки 3.3 «Рух вантажних автомобілів заборонено».
Схемою організації дорожнього руху по вул. Яновського, затвердженою рішенням міської ради від 06.06.14 № 3163 «Про затвердження схем організації дорожнього руху вулицями міста Кіровограда» та погодженою відділенням ДАІ Міліції ГБ Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області (управління патрульної поліції в Кіровоградській області), не передбачено встановлення додаткових дорожніх знаків про заборону руху вантажного автомобільного транспорту.
Дорожні знаки по всій протяжності вул. Яновського встановлено відповідно до вищезазначеної схеми організації дорожнього руху.
Одночасно повідомляємо, що управлінням транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького направлено лист управлінню патрульної поліції в Кіровоградській області щодо посилення заходів з обмеження руху по вул. Яновського великовагових транспортних засобів.
У зв’язку із запровадженням в Україні загальнодержавного карантину, пов’язаного з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також через те, що більшість членів міської комісії з безпеки дорожнього руху у місті Кропивницькому (далі - Комісія) наразі перебувають на лікарняному, питання стосовно можливості встановлення по вул. Яновського дорожніх знаків 5.31 «Житлова зона» і 5.32 «Кінець житлової зони» станом на 16.12.2020 не розглядалося.
Зазначаємо також, що дана електронна петиція знаходиться на контролі у Головному управлінні, тому вищевказане питання буде внесено на розгляд Комісії у лютому-березні 2021 року.