+ ще 384 громади!

Гроші на ЗСУ. Спочатку перемога – потім «ремонти» та «премії»

Прошу звернути увагу, що війна рф проти України не на сході та півдні України – війна на всій території України!
Нашим військовим потрібні дрони, евакуаційні авто, тепловізори, прилади нічного бачення, якісні турнікети та інше обладнання, яке рятує їхні життя.
18.11.2023 р. телеканал «Прямий» опублікував сюжет про збір на дрони для мотопіхотного батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» на 1 млн. 300 тис. грн. (https://www.youtube.com/watch?v=xuCvtT7si_c); 11.11.2023 р. одним із посадовців Коломийської міської ради був опублікований збір для аеророзвідки 77 ОБТрО на дрони та комплектуючі на суму 1 млн. грн.; та інші численні щоденні збори на потреби ЗСУ.
Однак, посадовці Коломийської міської ради на питання громадськості та медіа публічно висловлюються, що «всі запити військових виконані».
08.11.2023 р. ВРУ ухвалила передачу «військового ПДФО» з місцевих бюджетів до державного.
При цьому, представники влади міста Коломиї надалі оголошують сумнівні тендери, наприклад: 13.11.2023 р. «Поточний ремонт огорожі паливно-мастильних матеріалів військовій частині…» на суму 2 млн. 689 тис. грн.; 06.11.2023 р «Капітальний ремонт приміщення гуртожитку Коломийського педагогічного фахового коледжу…» на суму 33 млн. 740 тис. грн.; 06.11.2023 р. «Послуги з благоустрою території (ремонт міжквартальних проїздів…» на суму 4 млн. 149 тис. грн.; на «Капітальний ремонт даху ЦНАП…» на суму більше 3 млн. грн. від 02.11.2023 р.; термогорнята та блокноти на суму близько 200 тис. грн. та багато іншого.
Вважаємо, що подібні витрати на ремонти не критичні під час збройної агресії рф проти України. Невже ремонт огорожі у військовій частині наразі важливіший за дрони чи якісні турнікети?
З відкритих джерел відомі розміри заробітних плат (включаючи премії, надбавки та матеріальну допомогу) деяких посадовців Коломиї, наприклад: голові Коломийської міської ради за 12 місяців 2022 року нараховано заробітної плати 477 тис. грн., за 9 місяців 2023 року - 390 тис грн.; заступнику міського голови М. Качанському за 12 міс. 2022 р. - 503 877 грн., за 9 міс. 2023 р. - 371 тис. грн.; заступниці міського голови З. Михалушко з кінця лютого 2023 р. до кінця липня 2023 р. – 254 тис. грн.; директор КП «Зеленсвіт» разом за 2022 р. та 9 міс. 2023 р. – понад 1 млн. грн.; директор КП «Полігон екологія» за 12 міс. 2022 р. – 551 тис. грн., за 9 міс. 2023 р. – 479 тис. грн.
Оскільки в бюджеті Коломийської міської ради є гроші на благоустрій, ремонти, премії та надбавки посадовцям, значить є звідки взяти гроші на забезпечення ЗСУ (і без «військового ПДФО»).
На підставі ст. 23-1 ЗУ «Про звернення громадян», ч. 8 ст. 46 ЗУ «Про місцеве самоврядування», п. 6 ст. 2.1. розділу 2, п. 1 ст. 2.8. Регламенту КМР 8 демократичного скликання, затвердженого рішенням міської ради від 08.12.2020 р. № 3-2/2020, вимагаємо:
1. Скликати сесію Коломийської міської ради для розгляду даної електронної петиції та вирішення наступних питань на сесії.

2. На період дії в Україні воєнного стану зупинити фінансування не критичних потреб, скасувати тендери і не оголошувати нові тендери, які не стосуються захищених видатків бюджету згідно статті 55 Бюджетного кодексу України.

3. На період дії в Україні воєнного стану не нараховувати депутатам, меру, посадовим особам та службовцям Коломийської міської ради, керівникам та службовцям комунальних підприємств, закладів та установ, премії, надбавки, матеріальні допомоги.

4. Скоротити чисельність заступників голови Коломийської міської ради до трьох осіб.

5. В період дії воєнного стану на території України вільні кошти бюджету спрямовувати на фінансування та забезпечення потреб ЗСУ, територіальної оборони, ліквідацію наслідків збройної агресії, реабілітацію військових.

6. Надати слово доповідачу щодо обґрунтувань вищевказаних питань на сесії Коломийської міської ради.
7. Призначити громадські слухання проекту місцевого бюджету на 2024 рік, про що завчасно сповістити громаду на офіційному сайті Коломийської міської ради.

ІНШІ

Станом на 23 квітня петицію підписали 114 осіб з 200 необхідних.

Демчук Тетяна Віталіївна

27 листопада 2023 р.