Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Перейменування міста Новомосковськ

Зібрано 138 підписів з 200

Залишилось 19

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Скасування реорганізації ліцея Самара

РЄЗНІК СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Виконавчий комітет Новомосковської міської ради, розглянувши петицію щодо скасування реорганізації ліцею «Самара» міста Новомосковська виконавчий комітет Новомосковської міської ради надає відповідь.
Згідно статей 4 та 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту» ліцеї забезпечують здобуття профільної середньої освіти, яке відбувається протягом трьох років (з 10 по 11(12) класи), здобуття ж базової середньої освіти (з 5 по 9 класи) забезпечується гімназіями.
Відповідно до пункту 3 Положення про ліцей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 р. № 1062, ліцей є закладом загальної середньої освіти, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.
Рішенням Новомосковської міської ради від 06.08.2021 р. № 465 «Про зміну найменувань та затвердження статутів закладів загальної середньої освіти міста Новомосковська у новій редакції» систему закладів освіти міста було приведено у відповідність до вимог чинного законодавства України.
Ліцей «Самара», відповідно до статуту, забезпечує у місті Новомосковську здобуття профільної середньої освіти. Набрані цьогоріч до ліцею «Самара» учні 7-х класів продовжують навчання до здобуття повної загальної середньої освіти, проте наступного року замість 7-х класів набиратимуться десяті.
Спираючись на положення вищезазначеного законодавства повідомляємо, що набір здобувачів освіти до профільних ліцеїв з 7-их класів не передбачений чинним законодавством України, а включення до складу ліцею «Самара» гімназії, як структурного підрозділу, на теперішній час не дозволяє потужність закладу освіти.
З огляду на викладене, відмінити рішення від 06.08.2021 р. № 465 в частині зміни назви та затвердження в новій редакції статуту ліцею «Самара», а також продовжити набір учнів у 7-мі класи ліцею неможливо, оскільки це суперечить чинному законодавству України.
Додатково повідомляємо, що у разі внесення відповідних змін до чинного законодавства України, Новомосковська міська рада отримає можливість переглянути рішення від 06.08.2021 р. № 465 «Про зміну найменувань та затвердження статутів закладів загальної середньої освіти міста Новомосковська у новій редакції».