Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Відремонтувати громадський туалет біля залізничного вокзалу

Зібрано 20 підписів з 250

Залишилось 3

Аудиторська перевірка ОТКЕ

Зібрано 18 підписів з 250

Залишилось 12

Лежачий поліцейський на вул. Льва Толстого (напроти магазину "Біля дому"

Зібрано 13 підписів з 250

Залишилось 17

Встановлення зовнішнього освітлення Троїцького собору

Зібрано 4 підписів з 250

Залишилось 25

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

За обладнання муніципальних пунктів роздільного збору вторинної сировини

АТРОШЕНКО ВЛАДИСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ

Шановний Сергію Олександровичу!

У відповідь на Вашу електронну петицію, яка набрала відповідно до п. 8 ст. 51-1 Статуту територіальної громади необхідну кількість голосів стосовно облаштування у м. Чернігові муніципальних станцій сортування сміття, повідомляємо наступне.
Користуючись нагодою, хочемо подякувати Вам за небайдужу позицію стосовно поліпшення рівня обізнаності населення щодо роздільного збирання побутових відходів з відокремленням вторинної сировини, що підлягає переробці, а також за впровадження тих заходів, які на практиці формують у містян звичку дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Виконавчим комітетом Чернігівської міської ради, з метою сприяння покращенню рівня екологічної обстановки на території міста Чернігова, запроваджено збирання від населення небезпечних складових твердих побутових відходів (люмінесцентнг лампи, батарейки, термометри та інше). Зазначені небезпечні складові побутових відходів безкоштовно приймаються комунальними підприємствами Чернігівської міської ради, які здійснюють обслуговування житлового фонду, та передаються на утилізацію спеціалізованим організаціям.
Крім того, здійснюється просвітницька робота з населенням міста шляхом розробки та розміщення відповідних роз’яснювальних матеріалів. Зокрема, спільно з Чернігівським національним технологічним університетом розроблено «Карту-схему пунктів збирання вторинної сировини у м. Чернігові», яка неодноразово доводилася до відома громади шляхом публікації у друкованих засобах масової інформації, на веб-порталах, соціальних мережах, а також розміщувалися на дошках оголошень у багатоквартирній забудові.
З метою реагування на Вашу пропозицію щодо можливості відкриття на території міста Чернігова муніципальної станції сортування вторинної сировини повідомляємо, що наразі опрацьовується питання визначення оптимальної локації та приміщення для її облаштування.
Окремої уваги потребує врегулювання організаційних питань щодо функціонування даної станції сортування, визначення режиму її роботи, а також фінансового забезпечення на заходи з реалізації проекту. Сподіваємося, що спільними зусиллями органів місцевого самоврядування та громадської організації «Еко місто Чернігів» стане можливим досягти поставленої мети та реалізувати екологічні проекти, яких потребує наше місто.

Заступник міського голови О. АТРОЩЕНКО