Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Защитить интересы работников Иличевского торгового порта

Зібрано 54 підписів з 175

Залишилось 20

Останні, що прийняті на розгляд

Усі прийняті на розгляд
Отстранение от занимаемой должности заместителя городского головы Игоря Лубковского

До відповіді залишилось 13

Прийнято на розгляд 8 липня 2020

Про виключення дороги з генплану вул Пляжна

До відповіді залишилось 6

Прийнято на розгляд 1 липня 2020

Остання відповідь

Залишити на посаді директора КНП «Чорноморська лікарня» Олену Кузар шляхом продовження їй трудового контракту

ХМЕЛЬНЮК ВАЛЕРІЙ ЯКОВИЧ

Електронна петиція від 18.05.2020 № 1-Ко-897 щодо продовження контракту з директором КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеської області Кузар О.В. уважно розглянута, з приводу чого повідомляємо наступне.

25 січня 2019 року Чорноморська міська рада Одеської області прийняла рішення № 377-VII «Про припинення державного закладу «Іллічівська басейнова лікарня на водному транспорті Міністерства охорони здоров’я України» у зв'язку із його реорганізацією шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеської області».

Відповідно до п. 6 даного рішення керівником (директором) комунального некомерційного підприємства «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеської області була призначена Кузар Олена Вікторівна на підставі діючого контракту №827 з Міністерством охорони здоров’я України (наказ від 29.05.2015 № 61-0), згідно з яким укладений трудовий договір з 29.05.201.5 по 28.05.2020, та з нею була заключена додаткова угода на період дії контракту у зв’язку з правонаступництвом через реорганізацію шляхом перетворення.

Відповідно до рішення Чорноморської міської ради Одеської області від 01.11.2019 №501-VII був створений уповноважений виконавчий орган управління закладами охорони здоров’я, що належать до комунальної власності Чорноморської територіальної громади Одеської області - відділ охорони здоров’я Чорноморської міської ради Одеської області. У зв’язку зі створенням цього відділу, Чорноморська міська рада Одеської області своїм рішенням від 01.11.2019 № 502 -VII затвердила Статути цих закладів охорони здоров'я в новій редакції.

Асоціація міст України своїм листом від 15.01.2019 №1-6/1 надала виконавчим органам Чорноморської міської ради Одеської області роз’яснення з приводу про/щвжепня дії контракту з керівником закладу охорони здоров’я та повідомила, що призначення на посаду керівника закладу охорони здоров’я після закінчення строку діючого контракту здійснюється на конкурсній основі.

Враховуюче викладене, листом Чорноморського міського голови від 11.03.2020 вих. № 1-14-147 повідомлено діючого керівника комунального некомерційного підприємства «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеської області Кузар О.В. про припинення з 28.05.2020 дії укладеного з нею контракту без продовження строку його дії. Тому, з моменту припинення контракту виникне вакантна посада керівника цього закладу.

Рішенням Чорноморської міської ради Одеської області від 17.04.2020 №561-VII з метою забезпечення дотримання принципів прозорості, змагальності, доброчесності, ефективного та справедливого процесу відбору затверджено «Порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника закладу охорони здоров’я Чорноморської міської територіальної громади Одеської області».

Статтею 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», визначено, що керівники державних та комунальних закладів охорони здоров'я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров’я на конкурсній основі шляхом укладання з ними контракту.

Вищезазначеною нормативно правовою базою визначено спосіб обрання головного лікаря на конкурсних засадах пріоритетним.

Зважаючи на вказане, листом від 22.04.2020 вих. № 1-14-233 Чорноморський міський голова повторно повідомив Кузар О.В. про те, що після закінчення строку дії контракту буде проведено конкурс на посаду головного лікаря. При цьому проведення конкурсу на посаду головного лікаря не виключає можливості Кузар О.В. прийняти участь у ньому.

13.05.2020 до виконавчих органів Чорноморської міської ради надійшов лист підписаний 24 депутатами міської ради, з клопотанням забезпечити прозорість призначення керівника КНП «Чорноморська лікарня» та призначення керівника підприємства виключно за результатами конкурсу.

Слід також відмітити, що первісно контракт з Кузар О.В. на посаду головного лікаря укладено 31.05.2012 року, а наказом МОЗ від 29.05.2015 його вже було переукладено на строк до 28.05.2020 року.

Пунктом 26 додатку до постанови КМУ від 21.08.2019 року № 792 визначено, що за два місяця до закінчення строку дії контракту його може бути продовжено за згодою сторін не більш як один раз на строк від трьох до п’яти років.

Відповідно до статті 19 Конституції України правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

На підставі вказаного конституційного принципу та норм законодавства, що регулюють призначення керівників закладів охорони здоров’я, зазначаємо, що Чорноморський міський голова в трудових відносинах з керівником комунального некомерційного підприємства «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеської області Кузар Оленою Вікторівною діє виключно в межах власних повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідь на петицію аналогічного змісту надавалась листом від 18.05.2020 № 1-Ко-870.

Міський голова В.Я. Хмельнюк