Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Строительство крематория

Зібрано 110 підписів з 150

Залишилось 57

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

коти - частина екосистеми міста

МУЗИКА ПАВЛО ОЛЕКСІЙОВИЧ

Шановна пані Любове!

У відповідь на Вашу електронну петицію «Коти – частина екосистеми міста», відкриту та розміщену на сайті Єдиної системи місцевих петицій 21.09.2020, підтриману мешканцями міста у кількості 153 особи (станом на 23.11.2020), виконавчий комітет Енергодарської міської ради додатково повідомляє наступне.
Відповідно до вимог ст.231 Закону України «Про звернення громадян» питання електронної петиції було винесено на розгляд сесії Енергодарської міської ради.
За результатами розгляду Вашу електронну петицію «Коти – частина екосистеми міста» було відхилено, оскільки підвальні приміщення є спільним майном співвласників багатоквартирного будинку, а відповідно до ст.10 Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» прийняття рішень щодо розпорядження спільним майном багатоквартирного будинку належить до повноважень зборів співвласників. Отже, питання про надання котам доступу до підвальних приміщень багатоквартирних житлових будинків міста Енергодара, визначивши їх частиною екосистеми міста, не відноситься до компетенції Енергодарської міської ради.
Водночас слід зазначити, що питання поводження з безпритульними тваринами у м.Енергодарі є актуальним. Отже, пропонуємо питання забезпечення місця перебування для безпритульних котів вирішити у інший спосіб. Наприклад, шляхом встановлення вуличних домівок для котів або інше. Та, як варіант, взяти участь з подібним проєктом у «Громадському бюджеті міста».