Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Лікарня в с.Вістова Калуської ОТГ у час пандемії (ковід - 19)

Зібрано 81 підписів з 150

Залишилось 49

Недопущення продажу підвального приміщення під будинком за адресою пр. Лесі Українки 15б

Зібрано 68 підписів з 150

Залишилось 62

Освітлення всієї території десятої школи по вулиці Євшана

Зібрано 50 підписів з 150

Залишилось 25

Облаштування паркуальних місць по вул. Хіміків 22, 24, 26

Зібрано 15 підписів з 150

Залишилось 4

Матеріальна підпримка працівників підприємств закритих на час covad-19

Зібрано 12 підписів з 150

Залишилось 49

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Незгода батьків і громадськості Підгірок з реорганізацією Калуської гімназії № 8 у філію

НАЙДА АНДРІЙ МИХАЙЛОВИЧ

Тугбаєвій Надії Андріївні

На електронну петицію від 30.03 2021 року щодо реорганізації Калуської гімназії №8 у філію інформуємо, що відповідно до статті 13 Закону України «Про освіту» для забезпечення територіальної доступності повної загальної середньої освіти органи місцевого самоврядування створюють і утримують мережу закладів освіти та їхніх філій. Кожна особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти (його філії), що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи.
В абзаці 2 частини 1 статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» передбачено, що мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.
У березні 2021 року відповідно до розпорядження міського голови від 23.02.2021 № 63-р «Про створення тимчасової комісії з питань оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти» тимчасовою комісією з питань оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти проаналізовано ряд важливих показників, які впливають на забезпечення якісної загальної середньої освіти, зроблено аналіз фінансування закладів загальної середньої освіти, середньої наповнюваності учнів тощо. З аналітичною довідкою про перспективи оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти в Калуській міській територіальній громаді можна ознайомитися на сайті Калуської міської ради - https://kalushcity.gov.ua.
Комісією розроблено пропозиції щодо розвитку спроможної освітньої мережі у Калуській міській територіальній громаді на 2021-2024 роки, серед яких – реорганізація Калуської гімназії №8 у філію Калуського ліцею №10.
Відповідно до статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник. Тому рішення про зміну статусу освітнього закладу прийматиме Калуська міська рада.

З повагою
Заступник міського голови Надія Гуш