Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Порятунок малого бізнесу у місті Ковелі.

Зібрано 104 підписів з 150

Залишилось 17

Ремонт тротуарів

Зібрано 15 підписів з 150

Залишилось 73

Модернізація електромережі вул. Володимирська

Зібрано 10 підписів з 150

Залишилось 79

Зрізання дерев які знаходяться у аварійному стані.

Зібрано 2 підписів з 150

Залишилось 85

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Заборонити знесення історичної будівлі у парку ім. Лесі Українки.

КІНДЕР ОЛЕГ ОЛЕКСІЙОВИЧ

На петицію, що надійшла на розгляд до виконавчого комітету Ковельської міської ради про «Заборону знесення історичної будівлі у парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки» повідомляємо наступне.
Рішенням Ковельської міської ради від 28.02.2019 №48/75 надано дозвіл на розроблення детального плану території реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності.
На замовлення відділу містобудування та архітектури і завдання на проектування проектною організацію було розроблено проект містобудівної документації «Детальний план території реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності в місті Ковелі Волинської області».
Відповідно до вимог ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України N555 від 25 травня 2011 р. 10.09.2019 у приміщенні міської ради відбулися громадські слухання з обговорення детального плану території реконструкції парку культури і відпочинку ім.. Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності.
Проект містобудівної документації був повернутий на доопрацювання для врахування пропозицій громадськості. Ваша пропозиція, щодо заборони знесення історичної будівлі розташованої на території парку буде розглянута при коригуванні детального плану території.
Згідно інформації, наданої відділом культури виконавчого комітету Ковельської міської ради, у Ковельському історичному музеї відсутні дані про те, коли і ким був зведений будинок, що розташовується за адресою: вул. Олени Пчілки, 11 у м. Ковелі де, на даний час, функціонує музей.
У вищезгаданій будівлі Ковельський історичний музей було розміщено у 1989 році.
Історичний музей знаходиться в аварійному стані, не забезпечений інженерними мережами та не має достатньо площі для розміщення експонатів.
Для належної роботи музею рішенням Ковельської міської ради №59/90 від 28.11.2019 відділу культури виконавчого комітету Ковельської міської ради дано згоду на збільшення площі комунального закладу «Ковельський історичний музей», який розміщений в нежитловому приміщенні загальною площею 247,7 кв.м по вул. Олени Пчілки, 11 шляхом надання нежитлового приміщення загальною площею 528,1кв.м по вул. Степана Бандери, 18 та доручено виступити замовником виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт нежитлового приміщення по вул. Степана Бандери,18, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.
Щодо статусу будівлі по вул. Олени Пчілки, 11 повідомляємо, що будівля історичного музею відсутня в переліку пам’яток Волинської області, що перебувають під охороною держави, який затверджений рішенням Волинського облвиконкому №187 від 27.08.1990 і не є пам’яткою архітектури місцевого значення.