Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Провести центральну каналізацію по вулицям мікрорайону Вишків

Зібрано 92 підписів з 300

Залишилось 12

Пішохідний міст

Зібрано 88 підписів з 300

Залишилось 10

Повернути на лінію всі випуски тролейбусів, які були до карантину

Зібрано 31 підписів з 300

Залишилось 5

Останні, що прийняті на розгляд

Усі прийняті на розгляд
Облаштування території між будинками Хурсенка 54 і 56

До відповіді залишилось 3

Прийнято на розгляд 24 червня 2020

Остання відповідь

Скасувати на час карантину орендну плату за комунальну землю для Волинської обласної спілки споживчих товариств ("Завокзальний ринок") згідно закону України від 30.03.2020 р. № 540-IX

ПУСТОВІТ ГРИГОРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Колективне звернення підприємців, що здійснюють діяльність на Завокзальному ринку, та петиція щодо сплати орендної плати на період карантину розглянуті та повідомляємо наступне.
Луцька міська рада не проводить нарахування орендної плати за землю, оскільки згідно з Податковим кодексом України функції обліку платників податків та здійснення контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків до бюджету покладено на контролюючі органи.
Інформуємо, що в загальному відділі міської ради та у відділі звернень громадян департаменту «ЦНАП у місті Луцьку» міської ради станом на 10.06.2020 не .зареєстровано звернень від Волинської обласної спілки споживчих товариств про звільнення від орендної плати за землю на період карантину.
Щодо звільнення Волинської обласної спілки споживчих товариств від сплати орендної плати за землю повідомляємо, що пільги по сплаті орендної плати за землю визначені Верховною Радою України у Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (Соvid-19)», згідно з яким звільняються від сплати орендної плати за землю з 1 березня по 31 березня 2020 року юридичні та фізичні особи за земельні ділянки державної та комунальної власності, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди.
Слід зазначити, що згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від №212-1 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 03.10.2018 № 627-1 «Про вартість послуги з надання в оренду торгової площі на ринках» звільнено осіб, що здійснюють торговельну діяльність на ринках КП «Луцькі ринки», від плати за послугу з надання в оренду торгової площі, що сплачується комунальному підприємству «Луцькі ринки».
Вказаним рішення КП «Луцькі ринки» від сплати комунальним підприємством плати за землю, яка врегульовується Податковим кодексом України та зараховується до бюджету, не звільнялось.
Оскільки відповідно до ч. 4 ст. 23 Господарського кодексу України незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб'єктів господарювання забороняється, рішенням виконавчого комітету міської ради від 02.04.2020 №212-1 рекомендовано суб’єктам господарювання - орендодавцям звільнити орендарів, робота яких тимчасово зупинена на період карантину, від плати за послугу з надання в оренду торгової площі.