Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Проводить спецсредствами обработку от комаров

Зібрано 126 підписів з 1500

Борьба с асмрозией

Зібрано 106 підписів з 1500

Залишилось 14

Ловля рыбы на новом пирсе

Зібрано 87 підписів з 1500

Залишилось 26

Благоустрій пляжу "Сопінський бакай"(село Піонерське)

Зібрано 56 підписів з 1500

Вернуть название Лугопарку!

Зібрано 44 підписів з 1500

Залишилось 48

АС-2-Курчатова

Зібрано 41 підписів з 1500

Залишилось 35

Встановлення світлофора на МКР "Східний" в р-ні супермаркету "Сільпо"

Зібрано 24 підписів з 1500

Залишилось 39

Створити автобусний маршрут ЖМР "Східний" - селище "Сартана" через село Калинівка

Зібрано 19 підписів з 1500

Залишилось 39

Перенос Дня города Мариуполя на вторые выходные сентября 10 число

Зібрано 18 підписів з 1500

Залишилось 6

Останні, що прийняті на розгляд

Усі прийняті на розгляд
Якісні залізничні перевезення для Маріуполя! Просимо донести вимоги маріупольців до Міністерства інфраструктури України!

До відповіді залишилось 4

Прийнято на розгляд 10 вересня 2021

Остання відповідь

Закрытие детского сада номер 70

БОЙЧЕНКО ВАДИМ СЕРГІЙОВИЧ

Шановна Олено Сергіївно!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електрона петиція «Про незгоду з закриттям закладу дошкільної освіти №70».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Дошкільна освіти є обов'язковою первинною складовою системи безперервної освіти, яка спрямована на реалізацію освітніх та виховних завдань для дітей дошкільного віку (від народження до шести (семи-восьми) років).
З метою поліпшення умов для реалізації державної політики у сфері дошкільної освіти, створення всіх необхідних умов щодо забезпечення доступу всіх охочих дітей відповідного віку до якісної дошкільної освіти та перспективи подальшого розвитку системи закладів дошкільної освіти м. Маріуполя, доцільним є вдосконалення мережі закладів дошкільної освіти м. Маріуполя.
Відповідно до ст. 25 Закону України «Про освіту» засновник закладу освіти або уповноважений ним орган (особа) приймає рішення про створення, реорганізацію або ліквідацію, зміну типу закладу освіти, затверджує статут (його нову редакцію), укладає засновницький договір у випадках, визначених законом; у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти має забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити навчання на відповідному рівні освіти.
Після візуального огляду будівлі закладу дошкільної освіти №70 «Зоряничка» існують наступні проблемні питання: асфальтове покриття знаходиться в незадовільному технічному стані; будівля закладу має порушення цілісності стін; у внутрішніх приміщеннях в наявності сліди протікання покрівлі; інженерні мережі (опалення, водопостачання, каналізація, електропостачання) та тіньові навіси (2 одиниці) потребують заміни або поточного ремонту; віконні блоки (70%) потребують заміни на металопластикові. Групові та господарчі приміщення потребують поточного ремонту.
Проєктна потужність закладу, відповідно до його Статуту, розрахована на 12 груп (230 місць). Станом на 13.07.2021 в закладі функціонують 4 групи, обліковий склад дітей – 91 особа, що складає 40% від проєктної потужності закладу, відвідують заклад 60 дітей.
Одна з чотирьох груп закладу, у складі якої 19 вихованців, працює в ньому як тимчасово переведена на період капітального ремонту із закладу дошкільної освіти №32. Після закінчення ремонту група повернеться до свого закладу. Станом на 01.09.2021 обліковий склад дітей в закладі буде налічувати 50 дітей, що відповідає 22% від проєктної потужності закладу.
З метою забезпечення чіткості і прозорості у зарахуванні дітей дошкільного віку до закладів дошкільної освіти м. Маріуполя, на підставі рішенням Маріупольської міської ради від 26.02.2020 7/50-4973 «Про впровадження електронної реєстрації у перші класи закладів загальної середньої освіти та перехід електронної реєстрації у закладах дошкільної освіти у систему blockchain», зарахування дітей до комунальних закладів дошкільної освіти здійснюється відповідно до електронної реєстрації дітей у системі blockchain (sadok.bloqly.com).
Відповідальність за реєстрацією дітей у системі blockchain до окремо взятого закладу дошкільної освіти та достовірність внесених даних покладена на уповноважену особу, яка призначена керівником цього закладу. Адміністратор електронної реєстрації в заклади дошкільної освіти у системі blockchain департаменту освіти не має можливості змінювати функції системи, а саме, блокувати можливість реєстрації в ній.
Виходячи з вищевикладеного, рішення щодо відкриття періоду набору дітей у заклад дошкільної освіти або встановлення будь-яких обмежень стосовно набору дітей приймається та реалізується виключно адміністрацією окремо взятого закладу за існуючим попитом батьків потенційних вихованців закладу. Наразі для всіх закладів дошкільної освіти м. Маріуполя, відкрита реєстрація дітей на 2020-2021 навчальний рік, яка залишається актуальною до 31.08.2021. В електронній черзі в ЗДО №70 «Зоряничка» на майбутній навчальний рік станом на 14.07.2021 зареєстровано 4 дитини.
На виконання розпорядження міського голови від 22.06.2020 №200р «Про організаційні заходи щодо підвищення відкритості та прозорості діяльності Маріупольської міської ради» на порталі відкритих даних м. Маріуполя опубліковано дані про черги дітей у дошкільні навчальні заклади міста Маріуполь. Дані щомісяця поновлюються.
29.06.2021 на Координаційній раді питання щодо закриття комунального дошкільного навчального закладу «Ясла-садок №70 «Зоряничка» Маріупольської міської ради Донецької області» було знято на місяць з порядку денного сесії Маріупольської міської ради 30.06.2021 для додаткового опрацювання.
Після додаткового опрацювання питання щодо реорганізації комунального дошкільного навчального закладу «Ясла-садок №70 «Зоряничка» Маріупольської міської ради Донецької області» буде розглянуто на сесії Маріупольської міської ради, яка відбудеться у липні місяці 2021 року.