Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Останні, що прийняті на розгляд

Усі прийняті на розгляд
Харчування учнів 1-4 класів міста Обухова з 1 вересня 2020 року.

Прийнято на розгляд 18 травня 2020

Припинити розтрату коштів міського бюджету на аферу з "пам'ятником" на центральній площі міста Обухова

Прийнято на розгляд 18 березня 2020

Провести новий повторний конкурс на визначення кращого проекту пам’ятника на «Площі матері»

Прийнято на розгляд 18 лютого 2020

БАТЬКИ ПРОТИ СКОРОЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОГО ЛІЦЕЮ ім. В.МЕЛЬНИКА

Прийнято на розгляд 11 грудня 2019

ПЕТИЦІЯ про створення відділу захисту довкілля в м. Обухів

Прийнято на розгляд 15 листопада 2019

Остання відповідь

Про встановлення місць посадки громадян на попутній транспорт в напрямку Києва

ЛЕВЧЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

Розглянувши електронну петицію від 18.03.2020 №55 «Про встановлення місць посадки громадян на попутний транспорт в напрямку Києва», виконавчий комітет Обухівської міської ради повідомляє:
По питанню 1) «Звернутися до патрульної поліції з вимогою припинити дії, пов’язані з перешкоджанням посадки обухівців на попутній транспорт».
Поставлене питання виходить за межі компетенції органів місцевого самоврядування Обухівської міської об’єднаної територіальної громади, які разом з органами поліції повинні діяти в межах Конституції та Законів України.
Діяльність Обухівського ВП ГУ НП у Київській області по питаннях порушення правил дорожнього руху регулюється Законом України "Про Національну поліцію» та Правилами дорожнього руху. Звернення до органів поліції з пропозиціями, які містять порушення чинного законодавства неможливе.

По питанню 2) «Ухвалити рішення про встановлення місць для посадки громадян на попутній транспорт у напрямку Києва, поруч із зупинками Школа і Піщана та погодити ці місця з Патрульною поліцією з рекомендацією встановлення таких місць в напрямку Києва на зупинках Піщана та Школа за посадкою пасажирів на маршрут №311».

Питання встановлення місць для посадки громадян на попутній транспорт в напрямку Києва взагалі не відноситься до компетенції Обухівської міської ради.
Нормами діючого законодавства взагалі не передбачене питання врегулювання організації органами місцевого самоврядування діяльності по підвезенню попутних пасажирів приватним транспортом, так як це призводить до активізації нелегальних перевезень, що створює небезпеку для пасажирів, в зв’язку з відсутністю технічного контролю транспортних засобів, медичного огляду водіїв та страхуванню життя пасажирів і водія.
Послуги пасажирського автомобільного транспорту поділяють на послуги з перевезення пасажирів автобусами, на таксі та легковими автомобілями на замовлення згідно з ч.1 ст. 35 Закону України «Про автомобільний транспорт», що виключає можливість попутного підвезення пасажирів.
Крім того, за інформацією громадян міста, у багатьох випадках підвезення водіями пасажирів у напрямку м.Київ у години пік (з 7.00 до 9.00 годин) мають ознаки нелегальних перевезень, не сплачуються податки з доходів та не несеться відповідальність за життя та здоровʼя пасажирів.

По питанню 3) «Забезпечити виконання ТОВ «Обухівтранс» рішення Обухівської міської ради № 272 від 03.05.2019, яким встановлено, що тільки одна маршрутка може стояти на посадці на зупинках «Школа» та «Піщана» у бік Києва».
Забезпечення виконання рішення в частині питання наявності на посадці пасажирів на вказаних зупинках однієї маршрутки є неможливим з технічної сторони, оскільки посадка – висадка пасажирів здійснюється на автобуси різних міських та приміських маршрутів, у тому числі прохідних із інших міст.
Згідно із статтею 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» забезпечення організації пасажирських перевезень покладається:
- на приміських і міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Автономної Республіки Крим чи області (внутрішньообласні маршрути), - на Раду міністрів Автономної Республіки Крим або обласні державні адміністрації;
- на міських автобусних маршрутах загального користування - на виконавчий орган сільської, селищної, міської ради відповідного населеного пункту.
Таким чином, забезпечення організації пасажирських перевезень на маршруті № 311 відноситься до компетенції Київської обласної державної адміністрації, яка також не має законних підстав для введення нового виду послуг з перевезення пасажирів попутним транспортом.
Відповідно до інформації, наданої ТОВ «Обухівтранс», протягом останніх 4 років на всіх приміських маршрутах, в тому числі № 311 про який ведеться мова в зверненні, здійснює пільгові перевезення пасажирів за рахунок власних коштів підприємства без компенсації збитків, що наряду з низькими цінами за проїзд та високою вартістю обслуговування транспортних засобів призводить до збитковості пасажирських перевезень. Щоденно ТОВ «Обухівтранс» возить не менше 2 пільговиків.
У звʼязку з тим, що питання викладені у Петиції не відносяться до компетенції ні Обухівської міської ради, ні виконавчого комітету Обухівської міської ради, це звернення на засіданнях органів місцевого самоврядування розглядатись не буде.
Звернення розглядалося 24.03.2020 на засіданні комісії з контролю та оптимізації руху автомобільного транспорту на території Обухівської міської ради в частині повноважень даної комісії.
Рекомендації комісії: рекомендувати всім учасниками дорожнього руху дотримуватися правил дорожнього руху щоб не було перешкод для здійснення перевезень пасажирів маршрутними таксі та іншими учасниками дорожнього руху.