+ ще 254 громади!
Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Продлить пер. Я. Мудрого до ул. Вокзальная

Зібрано 47 підписів з 250

Залишилось 13

Горводоканал и эпидемия гриппа.

Зібрано 30 підписів з 250

Залишилось 6

Заборона будівництва гипермаркету по вул. Батюка на ділянці 0,1 га впритул до багатоквартирних будинків

Зібрано 21 підписів з 250

Залишилось 79

троллейбус 27а

Зібрано 12 підписів з 250

Залишилось 31

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Спорткомплекс на Слов‘янському Курорті

ЛЯХ ВАДИМ МИХАЙЛОВИЧ

Любов УШКАЛО
м. Слов’янськ
lubovyshkalo@gmail.com

Шановна пані Любов!
Вашу електронну петицію щодо будівництва спортивного комплексу на набережній озера Ріпне було розглянуто у відповідності до розпорядження керівника Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації від 01.11.2021 №446 «Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов’янській міській військово-цивільній адміністрації Краматорського району Донецької області». Ваша петиція підтримана.
По факту розгляду петиції повідомляємо наступне.
Між Слов’янською міською радою та Слов’янським відділенням ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» укладено договір на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) серія ІІ-ДН № 00000913, реєстраційний номер в Книзі записів договорів на право тимчасого користування землею від 01.04.1999 № 1235/1 загальною площею 240,81 га. Термін дії 25 років.
Озеро Ріпне входить до цієї території і Постановою КМУ № 1499 від 11.12.1996 віднесено до категорії лікувальних.
Фактичним землекористувачем на сьогодні є ДП СКРЦ «Слов’янський курорт». Охоронними зобов’язаннями №290 від 15.04.2013 на нього покладено вимоги дотримання природоохоронного законодавства та заповідного режиму і з цим підприємством необхідно погоджувати місце розміщення спорткомплексу.
Прибережна територія озера Ріпне відноситься до першої зони округу санітарної охорони. Відповідно до розділу VI ст. 31 ЗУ «Про курорти», перша зона (зона суворого режиму) охоплює місця виходу на поверхню мінеральних вод, території, на яких розташовані родовища лікувальних грязей, мінеральні озера, лимани, вода яких використовується для лікування, пляжі, а також прибережну смугу моря і прилеглу до пляжів територію шириною не менш як 100 метрів.
Окремо повідомляємо, що в поточному році Слов’янською міською ВЦА не плануються роботи щодо облаштування спортивного комплексу на території Слов’янського курорту, однак дане питання може бути розглянуто для реалізації в середньостроковій перспективі.

Керівник Слов’янської міської
військово-цивільної адміністрації Вадим ЛЯХ