Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Спортивная площадка в микрорайоне Масложир

Зібрано 227 підписів з 250

Залишилось 38

Спортивная площадка на пересечении улиц ул. Аэродромная и ул. Молодогвардейская (ул.Героев Украины)

Зібрано 170 підписів з 250

Залишилось 32

Щодо благоустрою мікрорайону "Мимовка"

Зібрано 76 підписів з 250

Залишилось 20

Діти молодших класів повинні навчатися у школі

Зібрано 59 підписів з 250

Залишилось 26

Світильники для операційної

Зібрано 33 підписів з 250

Залишилось 59

А может, так?! - или, как решить проблему горводоканала?

Зібрано 23 підписів з 250

Залишилось 81

О "старых" петициях.

Зібрано 11 підписів з 250

Залишилось 81

Социальный кабинет в городской стоматологии.

Зібрано 4 підписів з 250

Залишилось 89

И опять стоянка между "АТБ" и СШ №8.

Зібрано 1 підписів з 250

Залишилось 89

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Відміна дистанційної освіти

ЛЯХ ВАДИМ МИХАЙЛОВИЧ

Галашко Є. О.
м.Слов’янськ

Шановна пані Єлизавето!

Слов'янська міська рада попередньо розглянула петицію щодо відміни дистанційної освіти, автором якої є Галашко Єлизавета Олександрівна.
З питання зазначеного у петиції повідомляємо наступне. Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 12.10.2020 №1/9-575, Постанови КМУ від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS - COV-2», протоколу засідання Слов'янської міської постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.10.2020 №37. Згідно наказу відділу освіти від 13.10.2020 №280 в закладах загальної середньої освіти Слов'янської міської ради Донецької області з 15.10.2020 року по 30.10.2020 впроваджено дистанційне навчання.
Права та обов'язки учасників навчального процесу щодо провадження дистанційної освіти регулює Положення про дистанційне навчання, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 25.04.2013 № 466. Організація освітнього процесу під час дистанційного навчання та використання інформаційних технологій здійснюється з дотриманням вимог законодавства про освіти України. Під час освітнього процесу педагоги закладів освіти забезпечують регулярне відстеження результатів навчання учнів та надають їм необхідну допомогу(за потреби). (Відповідно до абзаців першого і третього частини першої, частини двадцятої статті 9 Закону України «Про освіту», частини третьої статті 4 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).
Звертаємо Вашу увагу на те, що з 09.11.2020 м. Слов'янськ перебував в червоній зоні епідемічної небезпеки. Враховуючи вищезазначене, що впровадження дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти Слов'янської міської ради в умовах спалаху коронавірусної хвороби у місті є обґрунтованим рішенням та не суперечить Законам України про освіту.
Також додатково повідомляємо, що відповідно до Постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 року № 1100 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) (далі – Постанова).
Відповідно до внесених змін, з Постанови виключено пункти, що стосуються встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» та встановлених для них протиепідемічних обмежень, а також щодо можливості додатково застосовувати обмежувальні протиепідемічні заходи, визначені рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій або органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
На виконання Постанови, рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.11.2020 року № 56 постійною міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення (протокол від 16.11.2020 року № 43) про відновлення в закладах загальної середньої освіти та в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) Слов’янської міської ради Донецької області освітній процес з 18.11.2020 року;
- у зв’язку з проведенням виборчого процесу 23.11.2020 року в закладах загальної середньої освіти організувати освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання;
- для учнів, батьки яких вважають небезпечним відвідування закладу освіти у зв’язку з ризиком зараження короновірусною інфекцією, забезпечити освітній процес відповідно до заяв батьків через електронні засоби зв’язку (електронні щоденники тощо.);
- забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій;
- обмежити проведення запланованих оперативних нарад, засідань, тощо до нормалізації епідемічної ситуації.
Роботу дошкільних навчальних закладів перевести в режим роботи відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 року № 1100 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» .

З повагою,
заступник міського голови Ю.І.Підлісний