Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Льготный проезд для школьников 1-4 классов

Зібрано 80 підписів з 250

Залишилось 21

Установка светофора на перекрестке Васильевская - Университетская

Зібрано 71 підписів з 250

Залишилось 17

Зробити світло и дорогу

Зібрано 57 підписів з 250

Залишилось 14

Опасность для жизни у СШ №8: машины, грязь, люки.

Зібрано 50 підписів з 250

Залишилось 46

Закон Украины "Об отходах" и реальность в Славянске.

Зібрано 44 підписів з 250

Залишилось 34

Провести капітальний ремонт вулиці Райдужна

Зібрано 42 підписів з 250

Залишилось 73

Ремонт городского общежития на Машмете - улица Кольцевая №12.

Зібрано 38 підписів з 250

Залишилось 20

Мост ремонтируют - "щепки летят"

Зібрано 30 підписів з 250

Залишилось 46

Стихийное бедствие: люди и власть.

Зібрано 18 підписів з 250

Залишилось 34

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Против сокращения ЛОР отделения в Славянске

ЛЯХ ВАДИМ МИХАЙЛОВИЧ

Д’якову Ю.І.

Розглянувши петицію, Слов’янська міська рада повідомляє наступне :
В рамках реформування системи охорони здоров’я проводиться моніторинг ефективності роботи кожного підрозділу лікувальних закладів міста. Отоларингологічне відділення КНП СМР «Міська клінічна лікарня м.Слов’янська» розраховано на 40 ліжок, штатний розклад складає 31,0 ставку. Станом на 01.09.2021 року всі ставки зайняті.
Протягом 8 місяців поточного року виконано 341 операцію в плановому порядку та 20 операцій за екстреними показаннями та в нічний час.
Враховуючи невисоку потребу в надання екстреної та невідкладної отоларингологічної допомоги, обмежені фінансові можливості лікувального закладу, прийнято рішення щодо реорганізації ЛОР служби, а саме : відділення переводиться в режим денного стаціонару, тобто всі пацієнти, які потребують планового лікування, отримуватимуть його в денний час (8.00-18.00). Хворі, які потребують екстреної допомоги, цілодобового нагляду, направлятимуться до хірургічного відділення № 1 з залученням ургентних ЛОР фахівців. Спеціалізовану отоларингологічну допомогу дитячому населенню можуть надавати спеціалісти, які мають відповідні сертифікати. Нажаль, спеціалісти ЛОР відділення таких сертифікатів не мають.
Разом з цим повідомляємо, що зазначена петиція адресована Слов’янській міській раді. Розгляд зазначеної петиції здійснюється згідно Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов’янській міській раді в новій редакції, затвердженого рішенням Слов’янської міської ради від 25.07.2019 № 25-LXVII-7.
Враховуючи вимоги ст. 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 78 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.3 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації», Указ Президента України від 26.05.2021 №210/2021 «Про утворення військово-цивільної адміністрації», розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації від 04.08.2021 №71/7-21-рк «Про кадри» щодо призначення керівника Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області, повноваження Слов’янської міської ради 8 скликання та Слов’янського міського голови Ляха В.М. достроково припинені з 05.08.2021. Згідно абзацу 4 частини 1 статті 1 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» військово-цивільні адміністрації населених пунктів - це тимчасові державні органи, що здійснюють на територіях відповідних територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України, повноваження сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, сільських, селищних, міських голів та інші повноваження, визначені цим Законом. Тобто, враховуючи вище викладене, Слов’янська міська військово-цивільна адміністрація, утворена Указом Президента України від 26.05.2021 №210/2021 «Про утворення військово-цивільної адміністрації» здійснює на території Слов’янської міської територіальної громади повноваження Слов’янського міського голови, Слов’янської міської ради та її виконавчих органів.
Після прийняття рішення керівником Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації про можливість цієї ВЦА здійснювати повноваження, віднесені законом до відання виконавчих органів міської ради (абзац 5 частина 1 статті 3 ЗУ «Про військово-цивільні адміністрації») зазначена петиція буде розглянута згідно вимог діючого законодавства України та буде прийнято рішення про підтримку або не підтримку електронної петиції.

В.о. міського голови,

заступник міського голови В.В.Шаульська