Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Ремонт ділянки дороги в мкр Хіммістечко по вул. Н.Сироватська

Зібрано 250 підписів з 250

Залишилось 0

Закупівля машини-амфібії для очищення річок і озер міста

Зібрано 178 підписів з 250

Залишилось 5

Врятувати скульптури Круазі на центральному цвинтарі Сум

Зібрано 172 підписів з 250

Залишилось 12

Облаштування громадського простору (спортивного майданчику) біля забудови "Афганський центр"

Зібрано 108 підписів з 250

Залишилось 23

Прибрати сміттєзвалища, паркани та неконтрольовані хащі з центру міста біля Псла

Зібрано 89 підписів з 250

Залишилось 12

Холодногірське кладовище

Зібрано 27 підписів з 250

Залишилось 23

Створити майданчик спортівний та дитячий в дворі вул. О. Аніщенка 11/1 та Шишкарівський

Зібрано 21 підписів з 250

Залишилось 5

Запобігання ковіду та боротьбі з його наслідками

Зібрано 15 підписів з 250

Залишилось 36

Он-лайн навчання для учнів 1-4 класів

Зібрано 8 підписів з 250

Залишилось 9

Горького 43, усунення ями

Зібрано 3 підписів з 250

Залишилось 41

Останні, що прийняті на розгляд

Усі прийняті на розгляд
Ні переоформленням землі на користь підприємств Лук’яненка!

До відповіді залишилось 12

Прийнято на розгляд 13 травня 2021

Остання відповідь

Зробити дорогу та освітлення по вул І. Сірка 2,4,10,14,16

ЛИСЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

За результатами розгляду Вашої електронної петиції "Зробити дорогу та освітлення по вул. І. Сірка 2, 4, 10, 14, 16", розміщеної на веб-порталі "Єдина система місцевих петицій" (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/2562), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що мешканці пропонують виконати ремонт проїзної частини дороги, улаштувати тротуарні доріжки та освітлення вздовж будинки №№ 2, 4, 10, 14, 16 по вул. І. Сірка.
Стосовно ремонту дорожнього покриття інформуємо, що після виконання першочергових заходів, за умови наявності відповідного фінансування, Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради спільно з КП «Шляхрембуд» буде опрацьовано питання виконання робіт з поточного ремонту проїжджої частини дороги по вул. І. Сірка.
З приводу улаштування тротуарної доріжки зазначаємо, що відповідно до рішення Сумської міської ради від 24.12.2020 № 62-МР «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2021 рік» (зі змінами) в межах видатків передбачених на улаштування нових та розширення існуючих тротуарів, пішохідних та велосипедних доріжок виконання вищезазначених робіт по вул. І. Сірка не передбачено. Враховуючи викладене повідомляємо, що при наявності економії коштів після проведення робіт по ремонту об’єктів комунального господарства та благоустрою, передбачених планом фінансування на поточний рік, Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради буде розглянута можливість виготовлення проєктно-кошторисної документації на зазначений Вами об’єкт.
Додатково повідомляємо, що у зв’язку з обмеженими лімітами фінансування наразі, на жаль, не має змоги виконати ремонт електромереж зовнішнього освітлення вздовж будинки №№ 2, 4, 10, 14, 16 по вул. І. Сірка.
Разом з тим зазначаємо, що відповідно до підпункту 2.2. пункту 2 рішення Сумської міської ради №85-МР від 24 грудня 2020 р. «Про затвердження Порядку використання коштів бюджету Сумської міської територіальної громади на виконання виборчих програм і доручень виборців» обсяг коштів спрямовується, зокрема на поточний та капітальний ремонт мереж вуличного освітлення – не менше 100,0 тис. гривень. У разі направлення на дані цілі депутатських коштів, передбачених в бюджеті Сумської міської територіальної громади на виконання виборчих програм і доручень виборців, Департаментом буде опрацьовано питання ремонту електромереж зовнішнього освітлення на зазначеній Вами ділянці вулично-дорожньої мережі.