+ ще 384 громади!
Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

КОБЗАР АРТЕМ МИКОЛАЙОВИЧ

Розглянувши Ваше звернення щодо електронної петиції «Включити багатовікові дуби коло озера Чеха до природно-заповідного фонду Сумської області», повідомляємо що дане питання не належить до повноважень органів місцевого самоврядування.
Оголошення територій об'єктів природно-заповідного фонду регламентується статтями 51-52 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».
Підготовка і подання клопотань про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду можуть здійснюватися обласними державними адміністраціями з питань охорони навколишнього природного середовища. Клопотання має містити обґрунтування необхідності створення чи оголошення території або об'єкту природно-заповідного фонду певної категорії, характеристику природоохоронної, наукової, естетичної та іншої цінності природних комплексів та об'єктів, що пропонуються для заповідання, відомості про місцезнаходження, розміри, характер використання, власників та користувачів природних ресурсів, а також відповідний картографічний матеріал. До клопотань додаються документи, що підтверджують та доповнюють обґрунтування необхідності створення чи оголошення територій або об'єктів природно-заповідного фонду.
Зважаючи на вищевикладене, пропонуємо Вам звернутися до Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації.