Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Світлофори на перехрестях вулиць Соборна-Театральна та Соборна-архітектора Артинова

Зібрано 10 підписів з 350

Залишилось 8

Зробити тролейбус VinLine екскурсійним

Зібрано 5 підписів з 350

Залишилось 4

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Продовження маршрутів муніципального транспорту до селища Березина для автобусів №4, №21 та маршрутних таксі (№12-А, 17-А, 17-Б, 18-А)

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Вашу петицію щодо продовження автобусних маршрутів загального користування в звичайному режимі руху №4, №21 та маршрутних таксі №12А, №17А, і №18А по Барському шосе до селища Березина (ЖК «Західний») опрацьовано.
За результатами опрацювання інформую.
На сьогоднішній день, транспортне обслуговування пасажирів по Барському шосе на ділянці від автовокзалу «Західний» до селища Березина забезпечується автобусами автобусного маршруту загального користування в режимі маршрутного таксі №16А «Вінницяоблводоканал – Барське шосе (Медмістечко)». На даному маршруті працює 10 автобусів середньої місткості з інтервалом руху в години «пік» 15 хвилин.
Окрім того, транспортне обслуговування мешканців Барського шосе
(ЖК «Західний») забезпечується тролейбусним маршрутом №18 «Залізничний вокзал – вул. Юзвинська – Вишенька» (4 тролейбуси з інтервалом руху в години «пік» 28-40 хвилини) та автобусним маршрутом загального користування в режимі маршрутного таксі №11Б «Корея – Пирогово – Барське шосе (Садове)»
(4 автобуси малої місткості з середнім інтервалом руху 20 хвилин).
Схеми руху зазначених маршрутів, кількість рухомого складу на лінії, їх розклади та інтервали руху відпрацьовано та затверджено відповідно до наявного пасажиропотоку та ефективного використання рухомого складу.
На сьогоднішній день, перевезення пасажирів по Барському шосе забезпечується в повному обсязі.
Водночас повідомляємо, що Порядком організації перевезень пасажирів
та багажу автомобільним транспортом, який затверджений Наказом Міністерства інфраструктури України від 15.07.2013 р. № 480, встановлені вимоги щодо обладнання дорожніх об’єктів на автобусних маршрутах загального користування, які зокрема передбачають наявність майданчиків для розвороту та короткострокової стоянки автобусів у початкових і кінцевих пунктах міських та приміських автобусних маршрутів.
Згідно затверджених схем руху, кінцевим пунктом автобусів
автобусних маршрутів загального користування в звичайному режимі руху
№4 «Барське шосе – Тяжилів (Вул. Лугова)» і №21 «Барське шосе – Педколедж» по Барському шосе є зупинка «100-річчя Вінницького трамвая».
Кінцевим пунктом автобусів автобусних маршрутів загального користування в режимі маршрутного таксі №12А «Сабарів – Західний автовокзал»,
№17А «Вул. Лугова – ТЦ «Метро», №18А «Аграрний університет – Пирогово – Західний автовокзал» є зупинка «Західний автовокзал». На вказаних зупинках або поруч із ними наявна уся необхідна інфраструктура (світлофорні об’єкти, які забезпечують безпечний розворот автобусів, майданчики для відстою) для здійснення безпечних пасажирських перевезень.
Далі по Барському шосе від перехрестя з вул. Келецькою до селища Березина – ЖК «Західний» (автодорога загальнодержавного значення М-21) відсутні місця для безпечного розвороту та відстою автобусів, в тому числі великогабаритних. Влаштування необхідної дорожньо-транспортної інфраструктури потребує значних капіталовкладень. В бюджеті Вінницької міської територіальної громади на 2024 рік кошти на вказані цілі не передбачено.
Враховуючи вищевикладене, для продовження автобусних маршрутів загального користування в звичайному режимі руху №4, №21 та маршрутних таксі №12А, №17А, і №18А по Барському шосе до селища Березина
(ЖК «Західний»), на сьогоднішній день, відсутні можливості.