Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Вартість проїзду в муніципвльному транспорті.

Зібрано 226 підписів з 350

Залишилось 7

Скасування карантинних обмежень у транспорті

Зібрано 206 підписів з 350

Залишилось 4

Створення та облаштування майданчику для вигулу та дресирування собак на території мікрорайону "Академічний"

Зібрано 143 підписів з 350

Залишилось 4

Грошова компенсація учасникам бойових дій АТО

Зібрано 57 підписів з 350

Залишилось 11

будування тротуару на Старому місті

Зібрано 48 підписів з 350

Залишилось 1

Облаштувати "піднятий" перехід біля Західного автовокзалу

Зібрано 9 підписів з 350

Залишилось 13

Останні, що прийняті на розгляд

Усі прийняті на розгляд
Пропонуємо зробити безкоштовний проїзд дітям віком до 14 років у міському транспорті.

До відповіді залишилось 1

Прийнято на розгляд 4 червня 2021

Остання відповідь

Інформаційна кампанія щодо запобігання ДТП у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Вашу петицію щодо проведення інформаційної кампанії спрямованої на запобігання керування транспортними засобами в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння на території Вінницької міської територіальної громади опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо.
Згідно з чинним законодавством повноваження щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та організації контролю за додержанням законів та інших нормативно-правових актів з питань безпеки дорожнього руху відносяться до Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, який має відокремлені територіальні підрозділи в усіх регіонах країни.
Міське комунальне підприємство – інформаційно-телевізійне агентство «ВІТА» та комунальне підприємство «Радіокомпанія «Місто над Бугом» у співпраці з Управлінням патрульної поліції у Вінницькій області регулярно інформують мешканців громади про резонансні події на дорогах міста; профілактичні заходи, які вживаються поліцією; покарання, які отримують винуватці ДТП та ін.
Так, на радіо «Місто над Бугом» з початку року щонеділі о 14:10 год. в ефір виходить програма «Пасок безпеки» (а торік влітку двічі на тиждень виходив проект «Безпечне літо», присвячений питанням безпеки дітей під час канікул, особливо на дорозі). Також, на телеканалі «ВІТА» щопонеділка о 18:40 год. в ефір виходить щотижнева програма «Особливий випадок».
Крім того, телеканал «ВІТА», радіо «Місто над Бугом» та інші ЗМІ міста інформують громадян про резонансні події і ДТП у випусках новин.
Разом з тим, у програмі «Ситуаційний центр», яка виходить щодня окрім вихідних днів, працівники Ситуаційного центру інформують громаду про всі резонансні події, які зафіксували міські камери відеонагляду.
Водночас повідомляємо, що підвищення рівня безпеки дорожнього руху на вулично-шляховій мережі є однією з цілей Стратегії розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року.
Враховуючи вищевикладене, щороку на території Вінницької міської територіальної громади реалізується низка заходів спрямованих на удосконалення організації дорожнього руху, підвищення рівня безпеки дорожнього руху, поліпшення умов для всіх учасників руху, зменшення рівня аварійності.
Так, протягом 2020 року на вулично-шляховій мережі міста встановлено 427 дорожніх знаків та замінено 174 знаки.
Побудовано 4 світлофорні об’єкти:
 Пл. Гагаріна;
 Перехрестя вул. Зодчих – А. Бортняка;
 Перехрестя вул. А. Шептицького – Сабарівське шосе;
 вул. Ватутіна (розворотне кільце тролейбуса).
Нанесено 245,8 км повздовжньої та 22,6 тис. м2 поперечної дорожньої розмітки.
Крім того, на вулично-шляховій мережі влаштовано 22 острівці безпеки, які дають змогу скоротити час перебування пішоходів на проїзній частині, а отже підвищують безпеку пішоходів.
В поточному році роботи по реалізації заходів з підвищення безпеки дорожнього руху на території Вінницької міської територіальної громади продовжуються.
Стосовно посилення інформаційної кампанії, спрямованої на запобігання керування транспортними засобами в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння – виконавчі органи міської ради відповідно до своїх повноважень готові сприяти Управлінню патрульної поліції у Вінницькій області у поширенні інформації про проведення працівниками патрульної поліції профілактичних відпрацювань та будь-яких інших заходів, покликаних привернути увагу містян до цієї проблеми, з метою зменшення аварійності на дорогах міста.
Також виконавчі органи міської ради готові сприяти виготовленню соціальної реклами та розміщенню її на рекламних площинах міста, які перебувають у власності рекламних операторів, в тому числі розміщення відеороликів на зовнішніх екранах міста, у випадку надання відеоматеріалів.
Висловлюємо щиру вдячність за проявлену небайдужість та активну громадську позицію.