+ ще 222 громади!
Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Безбалансові каналізаційні мережі та аварійність їх в наслідок не обслуговування

Зібрано 60 підписів з 100

Залишилось 41

Маршрутки

Зібрано 43 підписів з 100

Залишилось 45

Фонари

Зібрано 39 підписів з 100

Залишилось 45

Останні, що прийняті на розгляд

Усі прийняті на розгляд
Создание приюта для бездомных животных

До відповіді залишилось 9

Прийнято на розгляд 3 березня 2021

Остання відповідь

Проти відміни пільгового харчування дітей у дитсадках

ЛУБІНЕЦЬ ІВАН ВАЛЕРІЙОВИЧ

Військово-цивільна адміністрація м. Волноваха розглянула електронну петицію «Проти відміни пільгового харчування дітей у дитсадках» та повідомляє, що пільги щодо безоплатного харчування у дитячих навчальних закладах не відмінені, а є діючими для наступних категорій громадян:
1. Безкоштовним харчуванням незалежного від матеріального стану сім’ї забезпечуються:діти-сироти;діти, позбавлені батьківського піклування; діти з інвалідністю; діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; діти, один із батьків яких є пораненим або загиблим під час проведення АТО, ООС; діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.
2. Батьки або особи, які їх замінюють, звільняються від плати за харчування дітей: учасників бойових дій (АТО, ООС), які відвідують групи санаторного та спеціального типу; з числа внутрішньо переміщених осіб; які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, а саме, отримали тілесні ушкодження різного ступеня, які завдали їм фізичного болю та спричинили розлад їх здоров’я.
3. Зменшується на 50 відсотків розмір оплати харчування дітей батькам або особам, що їх замінюють, у сім’ях яких троє і більше дітей.
Категорії, які перераховані в пунктах 2 та 3 мають право на користування пільгою на підставі наступних нормативних актів:
Згідно пункту 2 «Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних закладах», затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 №667, від плати за харчування дітей відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту» звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку установлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.

Також, згідно статті 35 пункту 5 Закону України «Про дошкільну освіту», пільгові умови оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти для багатодітних та малозабезпечених сімей та інших категорій, які потребують соціальної підтримки, надаються за рішенням органу місцевого самоврядування за рахунок коштів місцевого бюджету.
Від плати за харчування дитини звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних закладах дошкільної освіти. За харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, плата не справляється.
Органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», які навчаються у державних і комунальних закладах дошкільної освіти.
Запрошую ініціативну групу прийняти участь у зустрічі для детальнішого обговорення порушеного Вами питання щодо пільгового харчування дітей у ДНЗ м. Волноваха.