+ ще 384 громади!
Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Обмеження автомобільного руху на дорогах Вишгорода

Зібрано 7 підписів з 150

Залишилось 35

Програма побудови суспільства Відповідальної Демократії.

Зібрано 0 підписів з 150

Залишилось 89

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Щодо недопущення можливого незаконного захоплення третіми особами (СТ «Сонячний Берег») земель державного лісового фонду

МОМОТ ОЛЕКСІЙ ВІКТОРОВИЧ

Вишгородська міська рада, опрацювавши електронну петицію щодо недопущення можливого незаконного захоплення третіми особами (СТ «Сонячний берег») земель державного лісового фонду (вх. № 2-09/221 від 02.04.2024), повідомляє наступне.
Відповідно до ст. 19 Конституції України, ст. 12 Земельного кодексу України до повноважень органів місцевого самоврядування у галузі земельних відносин належить: розпорядження землями комунальної власності, територіальних громад, організація землеустрою.
Згідно ст. 47 Закону України «Про землеустрій» проекти землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон, обмежень у використанні земель та їх режимоутворюючих об’єктів розробляються з метою визначення в натурі (на місцевості) меж охоронних зон та інших обмежень у використанні земель, встановлених законами та прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами, а також інформування про такі обмеження землевласників, землекористувачів, інших фізичних та юридичних осіб.
Проекти землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон, обмежень у використанні земель та їх режимоутворюючих об’єктів визначають місце розташування і розміри земельних ділянок, власників земельних ділянок, землекористувачів, у тому числі орендарів, межі територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого (округи і зони санітарної (гірничо-санітарної) охорони), рекреаційного та історико-культурного (охоронні зони) призначення, водоохоронних зон та прибережних захисних смуг, смуг відведення та берегових смуг водних шляхів, а також встановлюють режим використання та охорони їх територій.
Проекти землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон, обмежень у використанні земель та їх режимоутворюючих об’єктів розробляються на підставі укладених договорів між замовниками документації із землеустрою та її розробниками.