Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Збережемо історичний Стрий наступним поколінням.

ШРАМОВ’ЯТ РОМАН ЄВСТАХОВИЧ

Розглянувши Вашу електронну петицію, щодо укладення охоронних договорів на об'єкти культурної спадщини, повідомляємо наступне.
Відповідно до п.17 ст.6 Закону України «Про охорону культурної спадщини», укладення охоронних договорів на пам'ятки, відноситься до компетенції органу охорони культурної спадщини обласної адміністрації, в даному випадку - Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської облдержадміністрації.
Одночасно, ст.23 вказаного Закону передбачено, що усі власники пам'яток, щойно виявлених об'єктів культурної спадщини чи їх частин або уповноважені ними органи (особи) незалежно від форм власності на ці об'єкти зобов'язані укласти з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронний договір. Відсутність охоронного договору не звільняє особу від обов'язків, що випливають із цього Закону.
Враховуючи вищенаведене, під час формування бюджету на 2021 рік буде розглянуто питання можливості закладення коштів на підготовку матеріалів, необхідних для укладення охоронних договорів на об'єкти комунальної власності, включених до об'єктів культурної спадщини.

З повагою,
перший заступник міського голови Роман Маланій