Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Повернути партнерські пологи у місто Тернопіль

Зібрано 324 підписів з 300

Залишилось 5

Облаштувати відпочинкову зону на вулиці Білецькій у Тернополі

Зібрано 308 підписів з 300

Залишилось 6

РЕМОНТ ВУЛИЦІ СПОРТИВНОЇ

Зібрано 120 підписів з 300

Залишилось 20

Будівництво школи у мікрорайоні Північний

Зібрано 31 підписів з 300

Залишилось 23

Транспорт на дальній пляж

Зібрано 24 підписів з 300

Залишилось 20

Будівництво школи у мікрорайоні Північний

Зібрано 9 підписів з 300

Залишилось 25

Ремонт прибудинкової території

Зібрано 7 підписів з 300

Залишилось 25

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Про закриття торф'яної котельні на бульварі Просвіти, 9

НАДАЛ СЕРГІЙ ВІТАЛІЙОВИЧ

Електронну петицію «Про закриття торф'яної котельні на бульварі Просвіти, 9» розглянуто.
Повідомляємо, що у відповідності до рішення Тернопільської міської ради від 24.10.2017р. №7/19/4 «Про експлуатацію на території м. Тернополя котелень на альтернативних видах твердого палива», на території м. Тернополя заборонено експлуатацію котелень чи інших генеруючих потужностей на альтернативних видах твердого палива, які не отримали позитивні експертні висновки, дозволи, сертифікати та ліцензії щодо дотримання державних будівельних, екологічних, санітарних та природоохоронних норм, або інших вимог, передбачених чинним законодавством.
Додатково інформуємо, що реалізація заходів щодо залучення до паливно-енергетичного балансу міста поновлюваних, а також нетрадиційних (альтернативних) для сучасної енергетики джерел енергії є одним із пріоритетів розвиту м. Тернополя та відповідають рішенням міської ради:
- від 19.08.2016р. №7/11/49 «Про затвердження Програми модернізації (технічного розвитку) систем централізованого тепло - та гарячого водопостачання м. Тернополя на 2016-2020 роки;
- від 16.06.2016р. №7/9/167 «Про затвердження «Схеми теплопостачання міста Тернополя на розрахунковий період 2016-2022роки».
Звертаємо також увагу, що згідно діючого законодавства торф віднесено до альтернативних видів твердого палива і його використання регламентовано нормативами екологічної безпеки. У відповідності до ст. 13 Закону України «Про альтернативні види палива» визначено перелік правопорушень у сфері альтернативних видів палива, але «заборона використання» будь-якого із них не передбачена та суперечить необхідності підтримки підприємництва у даній сфері.
Додатково інформуємо, що документи та дозволи на експлуатацію котельні за адресою бульвар Просвіти, 9 знаходяться у публічному доступі на сайті ТОВ «Тернопільтепло».
Враховуючи вищенаведене, вважаємо, що підстав для закриття згаданої торф’яної котельні немає.
З метою проведення перевірки фактів згаданих в даній петиції, її надіслано на адресу КП ТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» для належного реагування в межах чинного законодавства, норм та правил.